Taksojen merkitys

Posted on Posted in Auton hoitopalvelu

Pyörätuolin käyttäjille myönnettiin viime vuonna oikeusvoitto, joka voisi hyödyttää ihmisiä koko vammaisten U.K: ssa. Asia kiersi noin Liverpoolin naisen, joka on pyörätuolin käyttäjä, joka väitti, että hän ja monet muut eivät pystyneet matkustamaan turvallisesti taksilla, joka oli tällä hetkellä saatavilla. Neuvostoa pyydettiin tarjoamaan helppokäyttöisempi vaihtoehto, joka voisi vastata vammaisten matkustajien tarpeisiin. Asia katsoi, että Liverpoolin kaupunginvaltuusto on syyllistynyt syrjivästi vammaisiin tekemällä sopivia järjestelyjä.

Vaara, että taksilla matkustavat henkilöt pyörätuolilla oli, että tavanomaisissa lontoolaisissa taksikoissa pyörätuolia ei voitu sijoittaa asianmukaisesti ja turvallisesti. Lontoon tyylien ohjaamossa pyörätuolin matkustajien on istuttava pyörätuolillaan sivuttain ja turvattomiksi ilman turvavyötä. Taksit, jotka soveltuvat matkustajien kuljettamiseen pyörätuoleissa, ovat olemassa, mutta heillä ei ole ollut lupaa Liverpoolissa. Yksi tällainen taksi on Peugeot E7, jolla on tilaa sisällyttää pyörätuolin käyttäjä ja joka voidaan turvallisesti kiinnittää samalla kun se mahdollistaa muiden matkustajien matkustamisen rinnalla. E7: llä on myös vetää ulos lattia-ramppia helpottamaan ajoneuvon pääsyä. Liverpool-neuvoston lupamenettelystä aiemmin evättiin E7-taksi sillä perusteella, että se ei täyttänyt muut Hackney-ohjaamoissa täyttyneet kääntökriittiset kriteerit.

Tapaus oli Yhdistyneen kuningaskunnan ensimmäinen, joka käytti vammaisten syrjintälaissa kiellettyä syrjintää julkisten tehtävien hoidossa. Asiaa selvennetään myös, että U.K: n hallituksen vuonna 2006 asettaman ”positiivisen velvollisuuden” mukaan julkisyhteisöt ovat velvollisia puolustamaan. Pääsy julkisen liikenteen käyttöön vammaisten ihmisille voi olla elintärkeää, kun pääsee käsiksi mahdollisuuksiin, joita kaikkien on oltava käytettävissä.